Kunskapsbanken

Stark tillväxt för nischad e-handel

Pandemin blev en rejäl skjuts framåt för Pen Store. För Jacob Bergström, bolagets vd och en av deltagarna i Norion Banks utbildningsprogram Corporate Accelerator, handlar det nu om att växa långsiktigt.

Jacob Bergström grundade e-handelsbolaget Pen Store som 22-åring. Idag, 13 år senare, är bolaget en av Skandinaviens ledande aktörer inom pennor och konstnärsmaterial med lokala webbplatser runt om i Europa. Förutom e-handeln, som står för majoriteten av verksamheten, har bolaget en fysisk butik i Stockholm.

– Pen Store är självklart något helt annat idag än vid starten. Det har varit otroligt spännande att utveckla bolaget och jag ser fram emot att ta nya steg. Corporate Accelerator lockade med intressanta temadagar och med ett helhetsperspektiv när det gäller bolagsbyggande, säger Jacob Bergström, vd på Pen Store. 

Likt många andra e-handlare fick Pen Store en rejäl skjuts under pandemin. Därefter blev utmaningen att budgetera och försöka förstå den nya normalnivån efter den extrema tillväxten.

– Vi var oroliga att vi skulle stagnera, men vi lyckades behålla platån och även växa efter det. Trots att vi idag har nya utmaningar av makroskäl, har vi tillväxt och förbättrad lönsamhet i bolaget. För oss handlar det just nu mycket om att ställa om hur vi tänker kring saker och ting och hur vi agerar, säger Jacob Bergström.

Norion Banks utbildning Corporate Accelerator riktar sig till medelstora företag som genomgår en tillväxtresa. Syftet är att genom expertkunskap och nya nätverk hjälpa de deltagande bolagen att ta sig till nästa nivå.

– Det har varit väldigt givande att träffa de andra deltagarna som har samma driv och ambitioner. Det handlar inte bara om tillväxtambitioner utan om viljan att bygga ett stabilt och långsiktigt bolag. Vi har fått med oss både kunskap och inspiration som vi kan arbeta vidare med, säger Jacob Bergström.

Enligt Erik Krondahl, General Manager, Corporate, på Norion Bank, är långsiktighet en viktig del för bolag som vill utveckla sin verksamhet.

– Det handlar om att skapa en stabil grund som går att bygga vidare på, men även om att se bolaget ur ett helhetsperspektiv. I våra samarbeten med medelstora företag belyser vi alla delar av verksamheten, för att på bästa sätt kunna stötta bolagen under deras resa, säger Erik Krondahl, General Manager, Corporate, på Norion Bank.

 

Om Pen Store

Pen Store är en av Skandinaviens ledande aktörer inom pennor och konstnärsmaterial. Bolaget har en fysisk butik i Stockholm samt försäljning inom hela EU med lokala webbplatser i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Irland.